Zoek een puzzelwoord


TIP: Gebruik . voor de letters die je niet weet.

Hou je van puzzelen met woorden, dan ken je vast het gevoel van een woord dat op het puntje van je tong ligt, maar niet wil komen. Je kunt op dat moment je hersenen pijnigen in de hoop het woord alsnog te vinden of je maakt gebruik van een puzzelwoordenboek. Het voordeel van dit laatste is dat je woorden aan de hand van verschillende criteria kunt zoeken. Zowel wanneer je op zoek bent naar een synoniem als een woord dat met een bepaalde letter moet beginnen, is het puzzelwoordenboek de hulp bij uitstek.

Bij het oplossen van een rebus of anagram, tijdens een spelletje scrabble of bij een woordpuzzel is het puzzelwoordenboek je beste vriend. Om er gebruik van te maken, is het voldoende dat je een criteria hebt dat je kunt gebruiken om te zoeken. Misschien ken je de eerste letter van het woord al of weet je hoeveel letters het woord in zijn totaliteit telt. Dat zijn alvast prima punten om mee te starten bij je zoektocht in het puzzelwoordenboek. Je zult verstelt staan hoe snel je de juiste woorden vindt en je puzzels kunt oplossen. Vanzelfsprekend bepaal je helemaal zelf wanneer je gebruik maakt van het woordenboek en wanneer je liever zelf nog even zoekt.

Een andere manier om het puzzelwoordenboek te gebruiken is om vooraf woorden op te zoeken die je niet snel vindt tijdens het spel. Bij scrabble zijn woorden met bijvoorbeeld een q, c of y meestal moeilijk te vinden waardoor je deze letters maar niet op het spelbord gelegd krijgt. Wanneer je deze woorden opzoekt in het puzzelwoordenboek en onthoud, kan je ze moeiteloos bovenhalen zodra je aan het spelen bent. Je zult merken dat je woordenschat groter wordt en woordspelletjes steeds eenvoudiger lijken. Voor je het weet, zijn de vreemdste lettercombinaties geen raadsel meer voor jou.